En jevn affære i semifinalen i GP-Cup

Skrevet av GP Esports – 16. november 2020

I kveldens første kamp, en andrerunde kamp i Nedre Brakett, gikk Rizla/Battlestad seirende ut mot Major Zaitn/Thygesen og kampen endte til slutt 2-0. Antagelig var det Rizla og Battlestad som best klarte å kontrollere nervene i denne bataljen, som veldig fort kunne tippet andre veien på første kart.

Etter en liten pause med koseprat fra studio, samt intervjuer med deltakerne fra første match, var det tid for kveldens høydepunkt, kveldens virkelige Main Event – semifinalen mellom Effie/Foo og Seb/Rapide. Dette var en uhyrlig jevn affære, og dessuten, for aller første gang i cupens historie, fikk vi også et tredje kart.

På første kart startet Seb/Rapide på T-siden og ved sidebytte var stillingen 4-4. Etter sidebytte holdt lagene følge hele veien helt frem til den fjortende runden. Da gikk Effie/Foo av med runden og klarte deretter på forholdsvis enkelt vis å ta også den siste runden og vinne kartet 9-6.

Neste kart er som kjent Inferno. Her kan taperen fra første kart velge side og Seb/Rapide valgte å starte som CT. Kartet startet like jevnt som første kart: 1-0, 2-0, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3 – i den åttende runden fikk en treffsikker Rapide tatt ut Effie på lang. Foo snek seg deretter inn i Apps og fikk tatt ut en overrasket Rapide, men var samtidig ikke helt klar for at Seb var plassert direkte on site. Det endte altså 5-3 før sidebytte. Men igjen, en svært jevn affære, og blant tilskuerne var stemningen svært god og mange heiet nå på Seb/Rapide og muligheten for et tredje kart.

Andre runde startet med at både Seb og Rapide snek seg inn på lang, både Effie og Foo var i pit. Studio var kritiske til dette valget med tanke på at T brukte Glock, men de kom seg inn på site og fikk tatt ut både Effie og Foo, deretter tok T en forholdsvis enkel runde, før CT kjøpte i runde 11. T fikk plantet, men CT vant, stillingen var nå 7-4. Videre ble det 7-5, 7-6, 7-7 før Seb og Rapid klarte å avgjøre den femtende runde. Begge lag hadde ok økonomi og i den sekstende runden ble det hele avgjort, Effie og Rapide var satt ut av spill, bomben plantet og Foo måtte defuse, men på lang ventet Seb. Kartet endte altså 9-7 – jevnere match enn dette har vi ikke hatt i cupen. Og vi fikk nå altså også et tredje kart.

Taperen av Inferno fikk da velge mellom kart, enten Vertigo eller Train. Det var riktignok noen uklarheter angående reglene på omkring hvem som får velge side, men det ble til at Effie/Foo som taper av forrige kart, valgte Vertigo som kart, samt å starte som CT. Dette kartet ble et lite antiklimaks etter de to heseblesende foregående, og det ble dessverre ikke like jevnt. På overbevisende vis feide Seb og Rapide motstanderne av banen og vant hele 9-2.

Seb og Rapide går altså videre til finalen i øvre brakett og møter der vinneren av Ting/Barf og Derrrek/Zilenz. Effie og Foo må ta veien ned i nedre brakett og møter der Rizla og Battlestad i tredje runde, et lag de også slo ut i første runde.

Flere artikler

Sol, sommer og GP

Sol, sommer og GP

Våren 2023 vil bli stående som en av de mest minneverdige periodene i GP Esports' historie. Etter utallige timer med trening, samarbeid og intens konkurranse, kan vi med stolthet se tilbake på en sesong fylt med triumfer. Vi har opplevd opprykk både i Telialigaen og i...

God påske folkens!

God påske folkens!

God påske til alle GP'ere, Esports-fans, venner, gamere og fans! Vi håper dere alle får en avslappende påskeferie, men at vi likevel sees på Discord-serveren for et game eller to. Vi tenkte også at det var på tide med en liten oppdatering på sesongen i Telialigaen og...

Telialigaen våren 2023 så langt

Telialigaen våren 2023 så langt

Da har vi kommet til vinterpause i vårens Telia-sesong, med tre ukers pusterom før andre etappe går i gang. La oss oppsummere! Flaggskipet vårt har hatt en relativt god start i tredjedivisjon og er foreløpig ubeseiret, men det har ikke vært uten spenning. I sin tredje...

Hei gutta frem!

Hei gutta frem!

Ventetiden har vært lang, julemiddagene lange, men nå er vi da endelig i 2023 og klare for en ny sesong med GP Esports. Hovedlaget vært starter allerede i morgen, tirsdag 17. januar med ESEA Open. Årets lineup er også klar: Jorsett, Hoppin, Aco, hellz0r, pazzy, elOw....

Nytt medlem i GP familien

Nytt medlem i GP familien

Det er snart ny Telialiga-sesong, og vi får sikkert mange nye GP lag - og forhåpentligvis noen gode gamle også. I alle fall, første lag ut er Codebase. Det består av svært sterke spillere, som TinG, zappke, Shibi, JMark og Eddy. Laget vil spille i 4. divisjon i...

God Jul og Godt Nyttår

God Jul og Godt Nyttår

Det har vært et hektisk år, spesielt slutten av året. Først var det rebrandingen, ny logo, nytt navn, stiftelse av selskap. Dernest var det GP Julecup - som gikk over en eneste hektisk helg. Samtidig gikk jo også Julekalenderen, et fantastisk produkt levert av...