Uke 47: GP Esports i ESEA Open

Skrevet av Ellisaurus – 27. november 2022

Som GP Esports sin største fangirl, har jeg fått en spennende oppgave med å skrive oppdateringer og info om hvordan laget gjør det i ESEA Open. I skrivende stund ligger gutta på 96. plass av totalt 435 lag. For de som ikke er så godt kjent med hva ESEA er, så er dette en av de største ligaene innenfor CSGO i Nord Amerika, Europa, Australia, Midtøsten, Sør Afrika og Brasil. Vårt eget GP lag spiller i ESEA Open, som er utgangspunktet for å rykke videre opp i ligaen. Dette er noe de i aller høyeste grad ligger an til å gjøre dersom gutta gjør det bra i playoffs som skal spilles 8., 11. og 13. desember. Av disse kampene må de vinne to kamper for å sikre opprykk til neste sesong. GP Premium har hittil 8 seiere og 4 tap, hvorav 2 av tapene nesten garantert kan skyldes på Jorsett (han hadde visstnok dårlige glides på musa).

Neste uke blir det spennende fordi de siste to kampene spilles henholdsvis mandag 28 og onsdag 30. november En fin avslutning på november måned før vi alle kan fokusere på julestemninga, og undertegnede kan få tilbake boosting-stacken for fullt hele desember.

Denne uka, altså uke 47, har gutta spilt begge matchene sine på Ancient, mot Valhalla Dream, og FRIEndpoint, hvor scoren endte 16 – 13 og 16 – 2 til GP Esports. Altså to vinn denne uka til de (unge) lovende. Det første gamet som endte med 16 – 13 til GP Esports ser man som vanlig at Jorsett baiter, Pazzy gjemmer seg med AWP, Ole livser, Aco gjør det «så som så», og Hoppin prøver å nå opp til sitt potensial som entryfragger. Det skal for øvrig nevnes at Bottin hadde 43 enemies flashed, men en kan jo undre seg hvor mange av disse som var teamflashes.

Det andre gamet på Ancient viser at gutta hadde en bra dag, ettersom de vant 16 – 2. Det kom meg for øre at en viss manager (Seb) var innom gutta før matchen, og fortalte at motsanderne de skulle møte var på samme nivå som dem selv. Med denne infoen kan man jo undre seg på om Seb har så god game sense og kunnskap som han prøver å gi uttrykk for at han har, for det ble mer eller mindre overkjøring for gutta. Dette gamet viser at Pazzy hadde 10 AWP kills, og Ole hadde 226 utility damage, som tilsvarte 58 % av hele lagets UD. Det skal nevnes at Aco gjorde det bedre enn forrige game med en KD på 2,5 og har mest sannsynlig latt seg inspirere av master-baiter Jorsett. Sistnevnte hadde for øvrig en entry success på 85 % dette gamet i tillegg til at han hadde en ADR på 100 blank. Hoppin hadde et OK+ game.

Jeg var i tillegg så heldig å få en kommentar fra lagleder Jorsett om hvilke tanker han har om uka som gikk, og hvordan neste uke ser ut for dem. Han svarte:

Den første kampen av de to ble closere enn den skulle vært. Vi startet tregt, men visste vi var bedre selv om vi bare fikk 7 runder på CT. T-siden følte vi at vi hadde full kontroll på. De rundene vi tapte var mest på grunn av litt surr som vi prøver å eliminere i kampene fremover. Den andre kampen var grei skuring, selv om det var noen server-issues på ESEA sin side som utsatt kampen noe. Generelt sett føler vi at Ancient er et av våre bedre maps, men vi har fortsatt mye å gå på. Per nå vet vi ikke hvilke maps vi skal spille til uka, men vi håper og har trua på at vi kan slå begge lagene vi skal møte basert på deres tidligere resultater. Vi skal også prøve oss i ESEA sin Cash Cup kommende lørdag, litt for gøy, men også litt for konkurransen sin skyld.

– Jorsett

Denne uka har altså vært en super uke for GP Esports i ESEA Open, og jeg som selvutnevnt maskot for laget er spent på neste ukes resultater. Det skal også nevnes at Hellzor, som er lagets IGL, ikke tok del i kampene denne uka, og har mest sannsynlig mye å snakke med laget om. Blant annet teamflash og baiting, som han selv er ekspert på.

Link til laget på ESEA sine nettsider: https://play.esea.net/teams/8783272
Link til resultater hittil i ESEA: https://play.esea.net/league/standings?divisionId=3520#team8783272

Flere artikler

Takk for sesongen, GP Esports!

Takk for sesongen, GP Esports!

Sesongen har kommet til en konklusjon for GP Esports og 2. Divisjon. For GP var dette en berg-og-dalbane av følelser, forvandlinger og uforglemmelige øyeblikk, opp og nedturer. Selv om laget dessverre rykket ned fra andre divisjon, er det viktig å huske på all...

Sol, sommer og GP

Sol, sommer og GP

Våren 2023 vil bli stående som en av de mest minneverdige periodene i GP Esports' historie. Etter utallige timer med trening, samarbeid og intens konkurranse, kan vi med stolthet se tilbake på en sesong fylt med triumfer. Vi har opplevd opprykk både i Telialigaen og i...

God påske folkens!

God påske folkens!

God påske til alle GP'ere, Esports-fans, venner, gamere og fans! Vi håper dere alle får en avslappende påskeferie, men at vi likevel sees på Discord-serveren for et game eller to. Vi tenkte også at det var på tide med en liten oppdatering på sesongen i Telialigaen og...

Telialigaen våren 2023 så langt

Telialigaen våren 2023 så langt

Da har vi kommet til vinterpause i vårens Telia-sesong, med tre ukers pusterom før andre etappe går i gang. La oss oppsummere! Flaggskipet vårt har hatt en relativt god start i tredjedivisjon og er foreløpig ubeseiret, men det har ikke vært uten spenning. I sin tredje...

Hei gutta frem!

Hei gutta frem!

Ventetiden har vært lang, julemiddagene lange, men nå er vi da endelig i 2023 og klare for en ny sesong med GP Esports. Hovedlaget vært starter allerede i morgen, tirsdag 17. januar med ESEA Open. Årets lineup er også klar: Jorsett, Hoppin, Aco, hellz0r, pazzy, elOw....

Nytt medlem i GP familien

Nytt medlem i GP familien

Det er snart ny Telialiga-sesong, og vi får sikkert mange nye GP lag - og forhåpentligvis noen gode gamle også. I alle fall, første lag ut er Codebase. Det består av svært sterke spillere, som TinG, zappke, Shibi, JMark og Eddy. Laget vil spille i 4. divisjon i...