Episke øyeblikk i GP Julecup 22!

Skrevet av Robin "Rizla" Johansen – 12. desember 2022

Finalehelgen var en fantastisk begivenhet fylt med både spennende og intense kamper, samt ispedd noen magiske øyeblikk underveis. Cupen var som de fleste nå vet, en Wingman-turnering, og det var 23 lag med. Noen lag kunne derfor gå rett inn i andre runde. GP Julecup 22 var på mange måter kulminasjonen av GP-sesongen, og den skuffet ikke.

Julebordsesongen

Turneringen ble jo arrangert midt i julebordsesongen, med de utfordringer det førte med seg. Noen påmeldte trakk seg derfor i forkant, og noen forsøkte å sjonglere både julebord og julecup – med varierende hell. En av de oppsatte kampene på fredag, måtte flyttes til lørdag, en oppsatt lørdag måtte flyttes til søndag. Men med stepins så ble alle utenom en av kampene spilt. 

Sponset av JBL

GP Julecup 22 ble sponset av JBL Quantum. Vinnerne vant derfor hvert sitt JBL Quantum 910 Wireless headset, hver sin signerte spillertrøye fra Eyeballers, og en GP Kopp! Eyeballers er da sponset av JBL. Fra JBL fikk fi også fem usignerte trøyer og tre andre signerte trøyer.

Stream og andre giveaways

Dette ble jo en temmelig lang helg, for å si det forsiktig, lang for seere og ikke minst lang for streamere og castere. Stor takk til alle som streamet og som kommenterte i løpet av helgen, ingen nevnt og ingen glemt her for å være på den sikre siden. Tiden mellom kampene ble ofte, spesielt søndag, brukt på giveaways. Vi ga bort 3 signerte trøyer fra Eyeballers, 5 usignerte spillertrøyer, GP kopper og CSGO-skins. 

Tekniske (og logistiske) problemer

Med en såpass lang helg er det nok bortimot umulig å unngå problemer. Vi fikk noen problemer, stort sett var det administrative og logistiske problemer, spillere som sov ut etter julebord kvelden i forveien og lingende. Noen få tekniske problemer var det også, men disse ble løst på glimrende vis, av Gabbeh, undertegnede/Rizla og Kenta. Og i denne sammenhengen må vi også rette en stor takk til Gabbeh som hadde satt opp et fantastisk og brukervennlig system.

Fredag – første dag

Det meste av første runde ble spilt på fredag. Den første kampen startet 17:00 og den siste 21:00. I den første matchen vant Kenta/Mannbulansen 2-0 over Rekesneek/Sa1ntz, men her måtte ikke Sa1ntz opp og cup-komiteen måtte derfor finne en stepin i Zeroxsen. Begge kartene var jevne, 9-7 og 9-6. 

Deretter gikk det slag i slag. Hoppin/Therese slo ut Rizla/Ørn, men det var på hengende håret. Zappke/Zilenz slo ut FlankingMrCobra/R4mb0w. Men her måtte produsent Jorsett inn å steppe inn for Zappke som ikke hadde fått med seg at det var kamp.

Alex/Maiken slo ut Pazzy/Rystad02 etter en ordentlig rysare av en kamp, den første som gikk til tre kart. For det er kanskje ikke nevnt, alle kampene var BO3 bortsett fra finalen som var BO5.

Mandark/Winost1 slo ut Renegades/SalatNor. Og akkurat dette laget kommer vi faktisk tilbake til. Her i den første kampen måtte nemlig Glerzy steppe inn for Mandark.

Lørdag – andre dag

Lørdag startet, relativt tidlig, klokken 12:00, med et par kamper fra første runde. Først Majzs/StianING mot Glerzy/Mantipanti – en kamp som egentlig skulle gått fredag, men ble utsatt til lørdag siden Stian ikke kunne fredag. Første map var meget jevnt, mens andre dessverre for Majz og StianING ble ren plankekjøring for Manti og Glerzy som vant 2-0.

Klokken 13 startet dagens første opprinnelige kamp. Fennjee/SagaGG vs. TinG/Blackn0x. TinG kom på server noe på overtid da han ikke hadde våknet tidsnok. Mange i GP som sover lenge. Uansett Fennjee og SagaGG vant 2-0 her. Cupens andre upset vil mange påstå, etter at Pazzy/Rystad02 røyk ut på fredag. 

Vi var innom Mandark/Winost1 på fredag og er tilbake nå. Nå var det klart for andre runde mot MathiasHillz/Rungne. Winost1 ga beskjed om at han måtte ha stepin, vi fant en i siste liten i 0rn, men MandarK hørte vi ikke fra. Så her vant MathiasHillz og Rungne på walkover. Cupens eneste.

Videre resultater denne dagen: Paraxis/YunkFood slo ut Eddy/Prooxi 2-1, forøvrig hyggelig å se Paraxis på server igjen. Hoppin/Therese slo ut HeteNicco/Aspeladden med 2-0, en blytung kamp for Aspeladden og HeteNicco. 

Alex/Maiken fortsatte å imponere, de slo ut Kaygos/Dibos med 2-0. Glerzy/Mantipanti slo ut deaf/Kvarmen 1-2, men her møtte ikke Kvarmen opp og sporty nok stilte Blackn0x opp som stepin. Neste kamp skulle vi endelig få se Zappke i spill, men dette ble en ny upset i turneringen mente mange, da Zilenz og Zappke tapte 2-0 for Kjendiss/OftedaL. Kvelden ble avsluttet med Anitasaurus/Rajder vs. Kenta/Mannbulansen – noe som resulterte i et frustrerende tap for Kenta og Mannbulansen.

Søndag – finale dag

Helgen hadde vært lang, i dag skulle alt avgjøres. Dagen startet med en andre-runde kamp som skulle vært spilt dagen før, Strandski/W1mzen mot Fennjee/SagaGG. Strandski som hadde vært på julebord forsov seg, men heldigvis steppin Kaygo inn som stepin. Og sammen med W1mzen vant de over Fennjee og SagaGG med 2-0, i to svært jevne map.

Etter denne hengekampen var det klart for kvartifnaler. Hoppin og Therese møtte Paraxi og Yunkfood og vant relativt komfortabelt 2-0. Anitasaurus og Rajder tapte 0-2 mot Glerzy og Mantipanti, selv om andre kart gikk til overtid.

Kjendiss/OftedaL møtte MathiasHillz/Rungne, som spilte sammen for første gang i turneringen, rett inn i kvartfinalen. Trøndergutta vant 2-0, i to map som begge gikk til overtid. Alex/Maiken tapte 0-2 mot Strandski/W1mzen og med det var også alle damene i turneringen ute, bortsett fra Therese.

Den første semifinalen sto mellom Therese/Hoppin, eller vestlandsbanden/vestlandsfanden, og Glerzy/Mantipanti. Therese og Hoppin vant knepent 2-0, men andre kart gikk til overtid. Studio var inne på at flere lag måtte velge litt uortodokse kart mot Hoppin, men det gikk de fleste forbi. Hoppin kjenner de fleste vinkler på alle vanlige kart, så kanskje kunne det gått annerledes om de hadde fått møte Manti og Glerzy på Shortdust eller Lake.

Den andre semifinalen sto mellom MathiasHills/Rungne og Strandski/W1mzen. Her måtte trønderne gi tapt, de tapte 0-2 og finalelagene var nå altså klare.

Selve finalen, som startet 20:00 på kvelden, var i motsetning til de tidligere kampene, en BO5. Therese og Hoppin mot Strandski og W1mzen. Begge lag hadde imponert stort gjennom hele turneringen. Kanskje Therese spesielt, som overrasket stort og tidvis i enkelte map leverte på nivå med Hoppin. 

Igjen ble de uortodokse kartene vraket. Første kart endte 9-7 til vestlandsbanden, Therese lå altså an til å kunne bli den første kvinnelige GP-Cup vinner, noe som ville ha vært en historisk bragd. Andre kart derimot endte med tap 3-9, før det tredje kartet endte med tap på overtid, 11-13! Alt sto på spill i neste map, og her herjet vestlandsbanden og vant imponerende og overraskende 9-0. Det var altså 2-2 i karto og vi fikk et femte kart. Fra å virkelig imponere i forrige kart, mulig det var de vestlandske nervene, så tapte man 9-1! Vinnerne av cupen, og spillerne som får navnet sitt i gull frem til neste GP Cup, er altså W1mzen og Strandski! Gratulerer. En imponerende helg. 

Episke øyeblikk

Ellers fikk vi også servert en hel rekke med høydepunkter i løpet av turneringen. Og gullkorn i fleng av av kommentatorer, selv om Ellisaurus stort sett gjespet seg gjennom lørdagen. Du kan besøke GP på Twitch, der noen har klippet noen av disse høydepunktene, men her er et eksempel, fra kampen Rizla/Orn mot vestlandsbanden, som her kalte seg «The T Team».

 

Flere artikler

Takk for sesongen, GP Esports!

Takk for sesongen, GP Esports!

Sesongen har kommet til en konklusjon for GP Esports og 2. Divisjon. For GP var dette en berg-og-dalbane av følelser, forvandlinger og uforglemmelige øyeblikk, opp og nedturer. Selv om laget dessverre rykket ned fra andre divisjon, er det viktig å huske på all...

Sol, sommer og GP

Sol, sommer og GP

Våren 2023 vil bli stående som en av de mest minneverdige periodene i GP Esports' historie. Etter utallige timer med trening, samarbeid og intens konkurranse, kan vi med stolthet se tilbake på en sesong fylt med triumfer. Vi har opplevd opprykk både i Telialigaen og i...

God påske folkens!

God påske folkens!

God påske til alle GP'ere, Esports-fans, venner, gamere og fans! Vi håper dere alle får en avslappende påskeferie, men at vi likevel sees på Discord-serveren for et game eller to. Vi tenkte også at det var på tide med en liten oppdatering på sesongen i Telialigaen og...

Telialigaen våren 2023 så langt

Telialigaen våren 2023 så langt

Da har vi kommet til vinterpause i vårens Telia-sesong, med tre ukers pusterom før andre etappe går i gang. La oss oppsummere! Flaggskipet vårt har hatt en relativt god start i tredjedivisjon og er foreløpig ubeseiret, men det har ikke vært uten spenning. I sin tredje...

Hei gutta frem!

Hei gutta frem!

Ventetiden har vært lang, julemiddagene lange, men nå er vi da endelig i 2023 og klare for en ny sesong med GP Esports. Hovedlaget vært starter allerede i morgen, tirsdag 17. januar med ESEA Open. Årets lineup er også klar: Jorsett, Hoppin, Aco, hellz0r, pazzy, elOw....

Nytt medlem i GP familien

Nytt medlem i GP familien

Det er snart ny Telialiga-sesong, og vi får sikkert mange nye GP lag - og forhåpentligvis noen gode gamle også. I alle fall, første lag ut er Codebase. Det består av svært sterke spillere, som TinG, zappke, Shibi, JMark og Eddy. Laget vil spille i 4. divisjon i...