GP Cup

Egne cuper og turneringer internt har vært en av de bærende aktivitetende for communitiet, også før den nye æraen tok til våren 2020.

Sommeren 2020 var det tid for den første nye GP Cupen. Dette var en Wingman-turnering, med både øvre og nedre brakett. Alle kampene ble streamet live med kommentatorer fra GP-Studio. 20 spillere og 10 lag deltok. Dette var noe vi ikke hadde gjort før, men som ga mersmak. Streaming ble herfra og ut et viktig element ved alle turneringer, og slik vil det også forbli.

Samtidig kom det også nye hyggelige folk til. Året etter, sommeren 2021 var det derfor duket for atter en ny cup. Også denne gangen en Wignman-turnering, men vår variant var 3 v 3 i stedet for 2 v 2. Denne gangen deltok 15 lag og 45 spillere, og vi kjørte gruppespill før utslagsspill avgjorde.

Høsten kom, og gikk, og Telialigaen var over. Det var lenge til neste sesong, men aktiviteten var høy. Vi kjørte derfor en ny intern turnering. GP Vintercup 2021/22. Igjen var det cupspill, med både øvre og nedre brakett.

Nå med tradisjonelle 5 v 5 lag og kart. Nå deltok 18 lag og 90 spillere. Morsomt, men til tider et logistisk mareritt med tanke på gjennomføringen av kampene, det skal lite til før én spiller ikke var tilgjengelig og vi ønsket å bruke så lite step-ins som mulig.

Denne vintercupen lærte vi mye av. Sommeren 2022 arrangerte vi igjen en ny kamp, med stadig flere deltagere. Vi valgte nå å ha 6 spillere per lag for å redusere faren for step-ins. Samtidig var dette et rent cupspill med single-elimination.

Det er ikke sikkert vi vil fortsette med to turneringer i året, for all del, men det uansett igjen planlagt en ny cup i desember. Og denne blir tilbake til røttene på et vis, for igjen blir det Wingman. Men helt nytt denne gangen, er at hele turneringen vil gjennomføres i løpet av en helg. Det blir intenst og tett. 

Dette er også den andre turneringen som er sponset, denne gangen av JBL, som sponser premier til vinnerne. 

Hva skjer videre fremover? Vil vi arrangere to turneringer i året? Kanskje, kanskje ikke. Kanskje blir det bare en intern turnering og en åpen turnering per år? GP Cup som institusjon vil likevel forhåpentligvis bestå i mange år til, og må i fremtiden heller ikke begrense seg til bare CSGO. 

Kanskje er neste GP Cup i Fortnite? Rocket League? Det får bli opp til communitiet, foreløpig er CSGO det dominerende spillet i communitiet og det flest har et forhold til og interesse for. 

GP Cup Vinnere

GPJulecup 2022 (2 v 2 – Wingman)

w1mzen, Strandski

GP Sommercup 22 (5 v 5)

Team Trivsel: MarKuzing, midgetinbikini, Sommerbygen, SolenYa, Tussi, w1mzen

GP Vintercup 21/22 (5 v 5)

Hoppiminions: Wacky, Zilenz, HollywoodKjekken, Ski Mask The Slump God, Hoppinpuws

GP Cup 2021 (3 v 3 – Wingman)

Knaggens Kastanjer: Piko, Mantipanti og Knaggen

GP Cup 2020 (2 v 2 – Wingman)

TinG^^ og Barf