Administrasjon

Karl Sebastian

Sondre Kleveland

Kristian Moen

Robin Johansen

Thomas Jorsett

Community

Gaming-Community

GP er først og fremst et community. Et gaming-community. Fra Discord-serveren ble startet i 2020 og frem til nå, har den vokst jevn og trutt og aktiviteten blitt stadig større. Det spilles en rekke spill, selv om CSGO nok er det mest populære. Samtidig er det sosiale også veldig viktig. GP er et sted der man kan slappe av, bli kjent med nye mennesker, senke skuldrene og rett og slett drive rekreasjon.  Et fristed fra hverdagens krav, småunger, kjas og mas.

Discord

På Discord-serveren finner man stort sett alltid noen å spille med, dersom man ønsker det, eller bare noen å slå av en prat med. Felles for alle medlemmer er nok likevel en felles interesse for gaming og/eller e-sport. Det er også aktiviteter, interne turneringer og også sosiale treff for de som ønsker det. I serverens første år var vi et femtitalls voksne menn i førtiårene (med noen få hederlige unntak).

I 2022 er vi over 1200 medlemmer. I alle aldre, og ikke minst er det ikke lenger bare menn på serveren. Og med flere kjønn på samme server, så kan det jo også oppstå søt musikk. GP har nok vært ansvarlig for opptil flere pardannelser. Spørsmålet man kan stille videre er derfor; når står det første GP-brullypet? Den første GP-babyen? Sett bort fra at noen av gamleguttas egne barn også er på serveren. Men det første barnet som har blitt til (ene og alene) takket være GP’s eksistens?

Hyggelig møtested

For som tidligere nevnt, jenter gamer jo også. Kanskje ikke en like stor prosentandel riktignok, men vi har et stort fokus på at GP skal være et hyggelig møtested, uansett alder, kjønn eller legning. Og med alder, så menes de over 18. Vi har vært, og ønsker fortsatt å være, et sted for voksne med samme interesser. Det kan godt være vi legger mer til rette for de under 18 etterhvert, da det tross alt er mange av oss som har avkom, men det ligger foreløpig ikke i våre umiddelbare planer.

Unntak på aldersgrensen finnes riktignok, men de må alltid godkjennes av en admin/moderator slik situasjonen er per nå. Formålet til GP er å drifte e-sport, spillservere, streaming, og det å skape et samlende miljø for voksne.

Stiftelsen

Mot slutten av 2022 valgte vi å stifte et aksjeselskap, hovedårsaken til dette var at vi faktisk tjente penger, og etterhvert også så mye penger at det kunne gå ut over enkeltpersoners privatøkonomi i form av ekstra skatt. Det måtte altså gjøres, mer om akkurat dette finner du eventuelt under aktuelt.

Men med denne stiftelsen, vil vi også gå på med en enda større innsats enn hva vi har gjort til nå. Vi lover at vi skal gjøre vårt beste, for selskapet og for communitiet som helhet. Vi vil fortsatt ha et stort fokus på trivsel, mental helse, ærlighet og fair-play.

GP the story

Counter-Pilsen

Gamer-Pilsen ble etablert i 2003 under navnet Counter-Pilsen. Grunnleggerne bestod den gang av CP|Piko, CP|N00byd00, CP|Dudeldei og CP|(s)AINT. Counter-Pilsen hadde fokus på Counter-Strike som den gang var CS 1.5 og etterhvert CS 1.6 og CS:Source. Kommunikasjonen mellom medlemmene gikk gjennom hjemmesiden på www.counterpilsen.com, e-post, Teamspeak og via et gjestebok-forum ved navn Aimbook. I dag er Aimbook gjort om til en Facebook-gruppe, men også den er i ferd med å dø ut. I 2007 var det registrert 80 navn på e-post distribusjonslisten til Counter-Pilsen.

I 2007, etter en kort time-out så endret Counter-Pilsen litt fasong og farge og The Gamer-Pilsen Community ble grunnlagt. GP ble startet opp med brask og bram som en reunion av det gamle Counter-Pilsen miljøet. I Gamer-Pilsen spilte man samtidig flere andre spill enn kun Counter-Strike, som TF2 og GTR 2, selv om Counter-Strike fortsatt var selve grunnpilaren i GP miljøet også. Gjennom de kommende GP-årene ble det gjennomført mange LAN, cuper og diverse turneringer.

Lan og Cuper

Det første av totalt over 25 LAN og Cuper i perioden 2003 til 2009 gikk av stabelen lørdag 13. september 2003: “JomfruLAN” ble holdt i IT Extreme sine lokaler i Skien.

På disse LAN eventene deltok alt fra 9 til 24 spillere og turneringsformene som ble brukt var blant annet public m/stats, 1v1, 2v2, 3v3, 6v6 og 9v9. Altså blant annet Wingman før Wingman ble en egen modus… I premiepoolene den gang ventet det til tider gjeve priser som 10 Tuborg pils med egne Counter-Pilsen etiketter, vandrepokal og lommerusk. Sisteplassen på statsen fikk 1 Tuborg CP-flaskepils i trøstepremie.

Lørdag 6. februar 2010 var det planlagt og invitert inn til Gamer-Pilsen Counter-Strike LAN/CUP i Porsgrunn, men denne ble avlyst pga. for få påmeldte spillere. Dette var første gang et CP / GP arrangement måtte avlyses og dette ble da sluttstreken for den første perioden i CP/GP æraen som strakk seg over 7 år.

Gamer-Pilsen (Counter-Pilsen) CS-LAN i februar 2004 på Parkbiografen Skien. Premiebordet skimtes til høyre i bildet.

En annen klubb i Porsgrunn på denne tiden var “Loftet”. Mange av de som den gang var en del av den berømte Loftet-gjengen er i dag også en del av GP.

Gjenoppstandelsen

Pandemi

Når hele verden var paralysert av koronapandemien våren 2020, når folk satt innestengt og pesten herjet i gatene utenfor, da gjenoppsto GP som en fugl fønix fra asken! Det begynte i det små, med at en server ble satt opp og noen av gamlegutta møttes online noen fredager for å spille litt. Dette var et fristed, en avkobling fra hverdagens kjas og mass, kjerring og unger. (Det var ingen kvinner her den gang, på godt og vond kan man si.)

Men det eskalerte temmelig raskt. De neste ukene kom stadig flere til og i november samme år var det over 50 medlemmer på Discord-kanalen. Mange av de gamle, men også mange nye fine folk var kommet til.

Fredagsboot’n

Den første tiden, eller det første året, var det fast spilling hver fredag. På Fredagsboot’n. En institusjon, som mange av de helt nye ikke kjenner til, men som de kanskje har hørt om. Her ble det spilt hver fredag, enten vi var fem eller ti på hvert lag. Fokuset var først og fremst på trivsel og det sosiale.

Etterhvert ble det flere og flere på Discord-serveren til enhver tid, nærmest døgnet rundt, det var gathers omtrent hver dag, og det kunne møte opp mer enn 32 spillere på Fredagsboot’n… Og serverne tålte det dårlig. Den våkner fortsatt til liv en gang i blant, men institusjonen er ikke hva den en gang var.

GP Cup

Sommeren 2020 arrangerte vi den første GP Cupen for medlemmene på serveren. Dette var en Wingman-turnering med øvre og nedre brakett, så det ble en rekke kamper selv om vi ikke var fler en 20 spillere og 10 lag.

Dette ga uansett mersmak for communitiet. Året etter fortsatte vi derfor tradisjonen, men denne gangen var det jo enda flere medlemmer på serveren, og turneringen ble derfor desto større. Fortsatt var det Wingman, men noen unike regler med tanke på at vi spilte med tre på hvert lag.

Siden har det blitt to turneringer med tradisjonelle fem mot fem, før vi valgte å gå litt tilbake til røttene med en ny wingman-turnering.

Ligaspill

Fra november 2020 ble GP også med i ligaspill. Først i myFragLeague, deretter våren 2021 i Telialigaen. Og med stadig flere lag påmeldt. Noe som tidvis har ført til betydelig administrasjon. Dessuten var det knapt en sesong uten problemer med at flere GP-lag rykket opp til samme divisjon, noe som ikke er tillatt i Telialigaen.

Noen av disse klubbene har da meldt seg ut av GP som klubb, dannet en ny, for å kunne spille i divisjonen over. Disse lagene har likevel vært en integrert og verdsatt del av communitiet på linje med andre lag.

Fremtiden

«Den beste måten å forutsi fremtiden på er å skape den,» mente Alan Kay. Vi må selv skape fremtiden videre og vi må selv drive GP videre. Blir vi det norske svaret på Astralis? Vil vi fortsette som en sosial og trivelig plattform? Det blir opp til oss, og det blir opp til alle enkeltmedlemmer på discord-serveren. For målet er å beholde det gode samfunnet vi tross alt har opparbeidet oss.

Høsten 2022 meldte vi også på hovedlaget, eller <em>førstelaget</em> vårt på ESEA Open. Hva vi gjør videre vil jo også avgjøres av hvordan dette laget presterer. Hovedmålet er at laget skal bli bedre og bedre, sesong etter sesong. Og dette, samtidig uten at vi mister fokus på den sosiale og trivelige plattformen vi har. Vi håper alle blir med oss videre